Zoetzure komkommer met sesamzaad

      Reacties uitgeschakeld voor Zoetzure komkommer met sesamzaad

Zoetzure komkommer met sesamzaad

Recept categorie Barbeque, Bijgerecht
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 komkommer
  • zout
  • 1 1/2 dl rijstazijn of witte wijnazijn
  • 150 gr suiker
  • 1 eetlepel geraspte gember
  • 1 kruidnagel
  • 3 eetlepels sesamzaad

Hoe maak ik het klaar?

  1. Snijd de komkommer in reepjes van 5 cm bestrooi die met zout en laat ze uitlekken.
  2. Breng de azijn met de suiker en de specerijen aan de kook. Voeg de komkommer toe, kook die in een paar minuten glazig en laat afkoelen.
  3. Rooster in een droge koekepan het sesamzaad licht en strooi het over de komkommer.