Zoetzure saus

      Reacties uitgeschakeld voor Zoetzure saus

 

Zoetzure saus

De saus is lekker bij varkensvlees, kip of vis of als dipsausje bij grote Chinese garnalen.
Recept categorie Barbeque, Saus
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 3/4 dl water
  • 3 eetlepels suiker
  • 3 eetlepels azijn
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels ketchup
  • 1 eetlepel maïzena
  • 1 kleine tomaat in stukjes gesneden
  • 1 eetlepel zoete stukjes augurk
  • 1 theelepel gemberpoeder

Hoe maak ik het klaar?

  1. Meng in een pan het water met de suiker, azijn, ketjap, ketchup en maïzena en roer tot de saus dik wordt.
  2. Voeg de stukjes tomaat, de augurk en de gember toe en laat nog even doorkoken.
  3. Met deze saus kunt u alle kanten op.