Zoetzure saus

      Reacties uitgeschakeld voor Zoetzure saus

 

Zoetzure saus

De saus is lekker bij varkensvlees, kip of vis of als dipsausje bij grote Chinese garnalen.
Recept printen
Recept categorie: Barbeque/ Saus
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 3/4 dl water
  • 3 eetlepels suiker
  • 3 eetlepels azijn
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels ketchup
  • 1 eetlepel maïzena
  • 1 kleine tomaat (in stukjes gesneden)
  • 1 eetlepel zoete stukjes augurk
  • 1 theelepel gember

Hoe maak ik het klaar:

  • Meng in een pan het water met de suiker, azijn, ketjap, ketchup en maïzena en roer tot de saus dik wordt.
  • Voeg de stukjes tomaat, de augurk en de gember toe en laat nog even doorkoken.
  • Met deze saus kunt u alle kanten op.