Zomerse groentenstamppot met runderworstjes

      Reacties uitgeschakeld voor Zomerse groentenstamppot met runderworstjes
Print

Zomerse groentenstamppot met runderworstjes

Categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees, Stamppot
porties 2
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • bosuitjes
  • 100 gr bospeentjes
  • 250 gr spinazie
  • 1 vleestomaat
  • 4 takjes basilicum
  • 500 gr geschrapte aardappelen
  • zout
  • versgemalen peper
  • 250 gr runderworstjes
  • 25 gr boter
  • 1/2 bekertje zure room

Hoe maak ik het klaar:

  • Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in stukjes.
  • Schrap de peentjes en snijd ze in stukjes.
  • Was de spinazie.
  • Was de tomaat en snijd hem in vieren.
  • Verwijder het vocht en de pitjes en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
  • Hak de basilicum fijn.
  • Kook de aardappelen ± 10 minuten in weinig water met zout.
  • Voeg de bosui, de wortel en de spinazie toe en kook de aardappelen en de groenten in nog ± 10 minuten gaar.
  • Verhit intussen de boter in een koekepan en bak de runderworstjes in ± 8 minuten rondom bruin en gaar.
  • Giet de aardappelen en de groenten af en stamp ze door elkaar.
  • Roer de zure room en de basilicum door de stamppot en schep de stukjes tomaat erdoor.
  • Breng de stamppot op smaak met zout en peper.
  • Schep hem in een schaal en leg de worstjes erop.