Zoute Stengels

      Geen reacties op Zoute Stengels

 

Zoute Stengels

Recept categorie Koude Hapjes
Keuken: Nederlandse keuken
Porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in?

  • 200 g bloem
  • 150 g boter koude / klein gesneden
  • 1 dl water koud
  • 4 druppels azijn
  • zout
  • 1 ei

Hoe maak ik het klaar?

  1. breng de melk met het vanillestokje langzaam warm worden op een klein pitje.
  2. klop de eieren met de suiker en de maizena wit schuimig met een garde.
  3. giet hier onder voortdurend kloppen d hete melk bij. doe terug in de pan en laat de vla onder voortdurend kloppen even doorkoken. verwijder het vanillestokje ,snijd het overlangs door en schraap het merg eruit. Roer dit weer door de vla.
  4. Laat de vla onder af en toe kloppen afkoelen in een bak koud water om velvorming te voorkomen.

Tips / Opmerkingen

Variatie: -Met vruchten- rabarber- of appelmoes: 1/2 l gezoete verse vruchten of gedroogd. Zie recepten appalmoes/compote, abrikozen compote. -Met biscuits: 5 dl vanillevla en 100 g zachte biscuits die je in de vla legt. -Met bitterkoekjes: 1 zak bitterkoekjes, 1 dl bruine rum en 5 dl vanillevla. Week de bitterkoekjes in de rum 1-2 uur. De rum die nog niet is opgenomen door de vla roeren. Doe een llagje va in een schaal en leg er de helft van de bitterkoekjes op. weetr eenlag vla erover en de rest van de bitterkoekjes erover verdelen. De rest van de vla daar weer over en goed koud laten worden. -Met sultana rozijnen: 100 g sutana rozijnen, 1 1/2 dl bessensap, 1 dl water, 10 g aardappelzetmeel, 50 g suiker, 5 dl vanillevla. Was de rozijnen in warm water en zet ze op met het besssensap en het water. Laat ze op het kleinste pitje 20 minuten opwellen. Meng de aardappelzetmeel aan met wat waqter tot een dun papje en bind hier het bessensap mee. Giet dit onder in de schaal en giet er de afgekoelde vla over.