Zure soep met vis en groenten

      Reacties uitgeschakeld voor Zure soep met vis en groenten

Zure soep met vis en groenten

Recept categorie Gerecht met vis, Soepen
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 175 gr visfilet
  • 1/4 kleine witte kool
  • 75 gr groene bonen
  • 2 lente-uitjes
  • 2 sjalotten
  • 15 mm verse gember aan een stuk
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels gehakte korianderwortel
  • 2 theelepels trassi
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zwarte peperkorrels
  • 1/4 theelepel zout
  • 25 ml plantaardige olie
  • 1 1/2 liter heldere visbouillon
  • 75 ml tamarindewater
  • 25 gr palmsuiker
  • verse korianderbladeren

Hoe maak ik het klaar?

  1. Verwijder het vel van de vis, let erop dat er geen schubben achterblijven en hak de vis daarna in kleine moten.
  2. Snijd de kool, de bonen en de lente-uitjes in kleine stukken (± 3 cm).
  3. Hak dan de sjalotten, gember en knoflook in stukken, doe ze in een vijzel, samen met de korianderwortel, trassi, bakpoeder, peperkorrels en zout en stamp tot het een gladde massa is geworden.
  4. Verwarm de olie in een diepe braadpan, voeg de kruidenmassa toe en bak het al roerend 4-5 minuten.
  5. Voeg daarna de vis, de visbouillon, het tamarindewater en de palmsuiker toe en breng het geheel aan de kook.

  6. Temper het vuur en laat de soep 45 minuten sudderen.
  7. Voeg daarna de koolbladeren, bonen en lente-uitjes toe en laat het geheel nog 2-3 minuten koken.

  8. Doe de soep in een terrine en garneer met de stukjes korianderblad.