Zuurkool in flensjes

      Reacties uitgeschakeld voor Zuurkool in flensjes

Zuurkool in flensjes

Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vlees, Pannekoeken
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 pak pannenkoekmix
  • 9 dl melk
  • 3 eieren
  • 1 rode paprika
  • 500 gr rundergehakt
  • 500 gr kruidenzuurkool
  • crème fraîche
  • peper zout

Hoe maak ik het klaar?

  1. Maak een dun pannenkoekbeslag van de pannenkoekmix, de melk en de eieren en laat dit 30 minuten rusten.

  2. Maak de paprika schoon en snijd hem in stukjes.
  3. Verhit de boter en bak het gehakt rul en bruin.
  4. Voeg de paprika en de zuurkool toe en bak ze al omscheppend 5 minuten mee.
  5. Voeg de crème fraîche toe, breng op smaak met peper en zout en laat het mengsel helemaal afkoelen.

  6. Bak intussen ± 20 flensjes van het beslag.
  7. Verwarm de oven voor op 200°C.
  8. Verdeel het zuurkoolmengsel over de flensjes en rol ze op.
  9. Leg de flensjes op een ingevette ovenschaal en laat ze in de voorverwarmde oven in ± 30 minuten door en door warm worden.

  10. Serveer de flensjes met ananasschijven en een pittige chilisaus.