Zuurkoolschotel met kaas en ananas

      Reacties uitgeschakeld voor Zuurkoolschotel met kaas en ananas

Zuurkoolschotel met kaas en ananas

Recept printen
Recept categorie: met fruit/ met groenten/ met kaas/ met vlees
Porties: 4
Van wie is dit recept: Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 100 gr blanke rozijnen
  • 200 gr rijst
  • 2 sjalotjes
  • 1 eetlepel olie
  • 400 gr gehakt
  • peper
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 klein blikje mandarijnen
  • 4 schijven verse ananas (of uit blik)
  • 1 zakje kaassaus
  • 500 gr zuurkool
  • 75 gr geraspte kaas
  • bieslook

extra nodig:

  • een grote lage ovenschaal

Hoe maak ik het klaar:

  • Was de rozijnen, doe ze in een schaaltje en giet er kokend water over.
  • Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Pel en hak intussen de sjalotjes fijn.
  • Verhit de olie in een koekenpan en fruit de sjalotjes enkele minuten.
  • Voeg het gehakt toe en bak het rul.
  • Breng het op smaak met peper en kerriepoeder.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Laat de mandarijnen uitlekken in een zeef.
  • Snijd 2 schijven ananas in blokjes, bewaar de andere voor de garnering.
  • Maak de kaassaus volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Laat de rozijnen uitlekken in een zeef.
  • Vet de ovenschaal in en verdeel de helft van de rijst over de bodem.
  • Verdeel de helft van het gehaktmengsel erover.
  • Verdeel hierover de wijnzuurkool met de mandarijnen de ananasblokjes en de rozijnen.
  • Verdeel hierover de rest van het gehakt en als laatste laag de rest van de rijst.
  • Bedek de schotel met de kaassaus en strooi er de geraspte kaas over.
  • Laat de schotel in 20 á 25 minuten gratineren in het midden van de warme oven.
  • Garneer de schotel met de overgebleven schijven ananas en sprietjes bieslook.