Zuurkoolschotel uit de oven

      Reacties uitgeschakeld voor Zuurkoolschotel uit de oven

Zuurkoolschotel uit de oven

Print
Categorie: Gerecht met groenten, Gerecht met vlees, Ovenschotel
porties: 4 personen
Auteur: Onbekende auteur

ingrediënten

  • eetlepel Bak & braad vloeibaar bakvet
  • 2 grote uien in ringen
  • 1 teentje knoflook gesnipperd
  • 400 gram hamlappen in blokjes
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • peper
  • zout
  • 1 pak Krautboy zuurkool naturel à 500 g
  • 1 dl witte wijn
  • 2 eetlepels (demi) crème fraîche

Bereidingswijze

  • Verhit het vloeibaar bakvet in een braadpan.
  • Fruit de ui met de knoflook 5 minuten op een halfhoog vuur. 
  • Voeg het vlees toe en bak het al omscheppend bruin.
  • Strooi het paprikapoeder en peper en zout erover en schep alles goed om. 
  • Verdeel de zuurkool erover en voeg de wijn toe.
  • Stoof het vlees met de zuurkool in ± 40 minuten helemaal gaar. 
  • Schep vlak voor het serveren de crème fraîche erdoor. 
  • Lekker met gekookte aardappelen.

Tips / Opmerkingen

Wijnadvies: Vin d’Alsace Pinot Blanc