Zuurkoolstamppot met viscurry

      Reacties uitgeschakeld voor Zuurkoolstamppot met viscurry
Print

Zuurkoolstamppot met viscurry

Categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vis, Stamppot
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in:

  • 1 kg vastkokende aardappelen
  • 1 zakje tandoorikruidenmix
  • 3 dl volle yoghurt
  • 2 eetlepels citroensap
  • 600 gr visfilet
  • 1 flinke ui
  • 2 kaneelstokjes
  • olie
  • 500 gr kerriezuurkool
  • bloem
  • verse koriander

Hoe maak ik het klaar:

  • Schil de aardappelen en kook ze in 3 dl water gaar.
  • Roer een papje van 1 dl yoghurt, het citroensap en 2 eetlepels tandoorikruiden.
  • Snijd de vis in blokjes en schep de kruidenyoghurt erdoor.
  • Snipper de ui, breek de kaneelstokjes in stukjes en fruit die samen in 2 eetlepels olie tot de ui zacht is.
  • Schep de zuurkool erop, voeg 1 dl water toe en stoof de zuurkool zachtjes 1 minuut.
  • Schep de visblokjes om met wat bloem.
  • Verhit de frituurolie tot 175°C en bak de visblokjes hierin in delen 4-5 minuten.
  • Houd ze warm.
  • Giet de aardappelen af, stamp ze tot een grove puree en schep er 2 dl yoghurt door.
  • Neem de kaneelstokjes uit de zuurkool en schep de zuurkool door de puree.
  • Geef de tandoorivis er apart bij en strooi er koriandergroen over.