Zuurkoolstamppot met viscurry

      Reacties uitgeschakeld voor Zuurkoolstamppot met viscurry

Zuurkoolstamppot met viscurry

Recept categorie Gerecht met groenten, Gerecht met vis, Stamppot
Porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 1 kg vastkokende aardappelen
  • 1 zakje tandoorikruidenmix
  • 3 dl volle yoghurt
  • 2 eetlepels citroensap
  • 600 gr visfilet
  • 1 flinke ui
  • 2 kaneelstokjes
  • olie
  • 500 gr kerriezuurkool
  • bloem
  • verse koriander

Hoe maak ik het klaar?

  1. Schil de aardappelen en kook ze in 3 dl water gaar.
  2. Roer een papje van 1 dl yoghurt, het citroensap en 2 eetlepels tandoorikruiden.
  3. Snijd de vis in blokjes en schep de kruidenyoghurt erdoor.
  4. Snipper de ui, breek de kaneelstokjes in stukjes en fruit die samen in 2 eetlepels olie tot de ui zacht is.

  5. Schep de zuurkool erop, voeg 1 dl water toe en stoof de zuurkool zachtjes 1 minuut.
  6. Schep de visblokjes om met wat bloem.
  7. Verhit de frituurolie tot 175°C en bak de visblokjes hierin in delen 4-5 minuten.

  8. Houd ze warm.
  9. Giet de aardappelen af, stamp ze tot een grove puree en schep er 2 dl yoghurt door.
  10. Neem de kaneelstokjes uit de zuurkool en schep de zuurkool door de puree.
  11. Geef de tandoorivis er apart bij en strooi er koriandergroen over.