Zwarte pruimenijs

      Geen reacties op Zwarte pruimenijs

 

Print

Zwarte pruimenijs

Categorie IJs, Nagerecht
porties 4
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in:

  • 500 gr. gedroogde pruimen
  • 2 dl. martini rossi
  • 7.5 dl. melk
  • 2 stuks vanille stokjes open gesneden
  • 250 gr. eidooier
  • 300 gr. suiker
  • 25 gr. vanillesuiker
  • 750 gr. mascarpone

Hoe maak ik het klaar:

  • -Verwijder de pitten uit de pruimen en marineer ze 1 uur in Martini Rossi.
  • -Maak ondertussen de ijscompositie, doe de melk in de pan en breng deze aan de kook. Meng de eidooiers met de suiker en klop deze goed los.
  • -Giet al roerende de hete melk bij de dooiers, doe de massa terug in de pan en maak de eidooiers op matig vuur gaar.
  • -Giet de massa in de blender en voeg de mascarpone toe, draai dit kort op de hoogste stand tot een homogene massa.
  • -Zeef de compositie door een bolzeef en laat het afkoelen.
  • (eventueel geforceerd op ijswater.)
  • -Snijd de pruimen in stukken en meng dit samen met de helft van de martini door de compositie.
  • -Maak de ijsmachine goed schoon met een desinfectiemiddel en draai het ijs op als het tot kamertemperatuur is afgekoeld.
  • -Bewaar het ijs goed afge¬dekt in een gastronormbak in de diepvries.