Zwitserse gegratineerde venkel met gehakt

      Reacties uitgeschakeld voor Zwitserse gegratineerde venkel met gehakt

Zwitserse gegratineerde venkel met gehakt

Print
Categorie: Gerecht met vlees, Ovenschotel
Keuken: Zwitserse keuken
porties: 4
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

  • 3 venkelknollen
  • zout
  • 300 gr half-om-halfgehakt
  • 1 kleine gesnipperde ui
  • 1 ei
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 3 eetlepels cognac
  • peper
  • 150 gr geraspte Appenzeller of Leerdammer

Bereidingswijze

  • Was de venkelknollen en snijd ze in vieren.
  • Snijd het groen eraf en bewaar het.
  • Kook de venkel ± 20 minuten in een pan met weinig water en zout en giet ze af.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Meng het gehakt, de ui, het ei, het paneermeel, de cognac en zout en peper in een kom door elkaar.
  • Vet een lage ovenschaal in, rangschik er het gehakt en de venkel in en strooi er de kaas over.
  • Laat de schotel in het midden van de oven in ± 25 minuten gaar worden.
  • Garneer met het venkelgroen.