Zwitserse kaasfondue I

      Reacties uitgeschakeld voor Zwitserse kaasfondue I

 

Zwitserse kaasfondue I

Recept categorie Fondue, Gerecht met kaas
Keuken: Zwitserse keuken
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

  • 200 gr grofgeraspte Emmentaler Zwitserse
  • 400 gr grofgeraspte Gruyère Zwitserse
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels maïzena
  • 1 eetlepel citroensap
  • 3 dl droge witte wijn
  • 1 klein glaasje Kirsch of andere vruchtenbrandewijn
  • nootmuskaat peper
  • stokbrood in stukjes gesneden knapperig

Hoe maak ik het klaar?

  1. Wrijf de fonduepan in met het teentje knoflook; giet de wijn erin en verwarm deze, maar laat de wijn niet aan de kook komen.

  2. Voeg het citroensap toe, alvorens de geraspte Emmentaler en Gruyère in de wijn te roeren.

  3. Blijf onder voortdurend verwarmen roeren tot een mooi homogeen mengsel van kaas en wijn ontstaat.

  4. Voeg, zodra de fondue mooi smeuïg is, het glaasje brandewijn waarin de maïzena is opgelost toe.

  5. Kruid de fondue naar smaak met geraspte nootmuskaat en peper uit de molen.

Tips / Opmerkingen

Serveer met kleine stukjes knapperig stokbrood.