Zwitserse kaasfondue I

      Reacties uitgeschakeld voor Zwitserse kaasfondue I

 

Zwitserse kaasfondue I

Print
Categorie: Fondue, Gerecht met kaas
Keuken: Zwitserse keuken
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

  • 200 gr grofgeraspte Emmentaler Zwitserse
  • 400 gr grofgeraspte Gruyère Zwitserse
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels maïzena
  • 1 eetlepel citroensap
  • 3 dl droge witte wijn
  • 1 klein glaasje Kirsch of andere vruchtenbrandewijn
  • nootmuskaat peper
  • stokbrood in stukjes gesneden knapperig

Bereidingswijze

  • Wrijf de fonduepan in met het teentje knoflook; giet de wijn erin en verwarm deze, maar laat de wijn niet aan de kook komen.
  • Voeg het citroensap toe, alvorens de geraspte Emmentaler en Gruyère in de wijn te roeren.
  • Blijf onder voortdurend verwarmen roeren tot een mooi homogeen mengsel van kaas en wijn ontstaat.
  • Voeg, zodra de fondue mooi smeuïg is, het glaasje brandewijn waarin de maïzena is opgelost toe.
  • Kruid de fondue naar smaak met geraspte nootmuskaat en peper uit de molen.

Tips / Opmerkingen

Serveer met kleine stukjes knapperig stokbrood.