Zwitserse kaasfondue II

      Reacties uitgeschakeld voor Zwitserse kaasfondue II

Zwitserse kaasfondue II

Recept categorie Fondue, Gerecht met kaas
Keuken: Zwitserse keuken
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in?

Hoe maak ik het klaar?

  1. Pel het knoflookteentje, halveer het en wrijf hiermee een niet te grote pan met dikke bodem of fonduepan in.
  2. Schenk de wijn in de pan en verhit die tot de wijn begint te bruisen.
  3. Voeg de kaas toe en laat die, al roerend met houten lepel smelten.
  4. Roer in een kopje de maïzena met de kirsch of melk glad en roer dit door de fondue.
  5. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  6. Houd de fondue aan tafel op een brander of andere warmtebron warm.
  7. Prik blokjes stokbrood aan een fonduevork en doop die in de fondue.

Tips / Opmerkingen

Serveer met gemengde sla.